Недорога, чарівно смачна і проста страва з картоплі. Схоже на великий драник, тільки не смажений, а запечений. Готується зовсім просто, а виходить при цьому дуже смачним, рум’яним, апетитним із хрусткою скоринкою.
Картопляний Кугель.
Рецепт:
- Картопля -1 кг (вага очищеного),
- Цибулина -1 шт.
- Яйця -3 шт.
- Сіль -1ч.л
- Часник -2 зуб.
- Чорний перець – до смаку,
- Крохмаль -1-2ст.л.
- Рослинна олія -40 мл.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Картоплю очистимо, вага очищеної картоплі 1 кг.
Сиру картоплю натремо на великій тертці. 1 велику цибулину натремо на дрібній тертці.
Пропустимо 2 зубчики часнику через прес для часнику. Додаємо до картоплі із цибулею 3 яйця, неповну ч. л солі, чорний перець. Інші приправи додавати не рекомендуємо, щоб не перебити смак картоплі. Все перемішуємо.
Додаємо 1ст. крохмалю і перемішуємо ще раз.
На дно форми для випічки вливаємо олію 20 мл, розподіляємо за формою, кладемо картоплю розрівнюємо і зверху вливаємо ще 20 мл олії, рівномірно розподілимо, щоб картопля під час випічки стала золотистого кольору.
Ставимо в розігріту духовку і готуємо за 200 градусів 60 хвилин.
Я картоплю не віджимаю, але можна віджати і додати до картоплі 100 мл вершків, цибулю за бажанням можна обсмажити до золотистого кольору, а потім додати до картоплі.
Спробуйте приготувати, ви гідно оціните цю страву.