Категорії
Кухня

Сирний кекс який готується дуже просто. Завжди готую до чаю

уже ніжний кекс. Кілька днів можна зберігати при кімнатній температурі, або замотати у фольгу та холодильник. Згодом кекс стає тільки смачнішим!

Інгредієнти для сирного кексу з ізюмом (770 гр., Форма 21 * 10 см)

  • 80 гр. вершкового масла
  • 2 яйця
  • 140 гр. сиру (або рікотту)
  • 200 гр. пшеничного борошна, в/с
  • щіпка солі
  • 160 гр. цукру
  • 1 ч. л. розпушувача (без гірки)
  • цедра 1/2 лимона або ванільний цукор
  • 100 гр. родзинок

Вершкове масло, яйця та сир мають бути кімнатної температури, їх потрібно заздалегідь дістати з холодильника. Якщо зернистий сир, потрібно протерти його через сито або пробити занурювальним блендером.

Родзинки миємо, заливаємо окропом і залишаємо на 5-10 хвилин. Просушуюємо на серветці.

Цедру змішуємо з цукром, так цедра краще віддає свій аромат.

Борошно змішуємо з розпушувачем та сіллю. Поки що відкладаємо убік.

Розм’якшене вершкове масло збиваємо 4-5 хвилин, до пишності. Всипаємо цукор із цедрою та збиває ще 2-3 хвилини.

Тепер по одному додаємо яйця, добре збиваючи після кожного, 1-2 хвилини.

Перекладаємо сир і на мінімальній швидкості перемішую міксером, довго збивати не потрібно.

Всипаємо борошно з розпушувачем і сіллю і вже перемішуємо лопаткою. Наприкінці ізюм.

Форма у нас розміром 21*10 см, змастили її вершковим маслом та присипали борошном. Зайве борошно потрібно струсити з форми.

Тісто перекладаємо у форму, розрівнюємо. У центрі лопаткою робимо розріз.

Випікати кекс потрібно за 170 °С – 1 годину 15 хвилин. Час випікання та температура залежить від особливостей вашої духовки.

Залишаємо кекс охолонути у формі на 15 хвилин і переносимо на решітку для повного остигання. Кекс завжди краще розрізати наступного дня, але дивіться як вийде.