Рум’яні, пишні, ароматні рогалики з яблуками. Дуже смачні! Тісто можна займішувати, як вручну так і міксером.
РОГАЛИКИ з Яблуками (24 шт)
Здобне тісто:
- 450 г борошна
- 50мл. води
- 50 мл молока
- 6 г солі
- 75 г цукру
- 27 г пресованих дріжджів або 9 г сухих
- 3 яйця (С1)
- 45 г вершкового масла, м’якого
Яблучна начинка:
- 7 яблук або 900 г
- 60 – 80 г цукру або за смаком
- 1 ст. л. вершкового масла
- кориця (ваніль, цедра)
- 1 яйце + 1 ст. л. молока для змащування рогаликів
- Готую тісто.
У теплій рідині розчиняємо дріжджі. У мисці для замішування тіста з’єднуємо яйця та цукор. Трохи збиваємо вінчиком. Додаємо дріжджовий розчин.
Тепер додаємо сіль і потроху додаємо муку. Борошно краще все відразу не додавати, на той випадок, якщо вашого борошна знадобиться менше.
Коли тісто збереться в грудку і почне відставати від стінок миски, підмішуємо м’яке вершкове масло невеликими порціями.
Коли все масло змішається з тістом, викладаємо тісто на стіл і додаємо борошно, що залишилося. Вимішуємо тісто доки воно не перестане липнути до рук. Тісто буде м’яким, еластичним, повітрям. При необхідності можна додати більше борошна.
Тісто кладємо в миску змащену олією та залишаємо для бродіння на 2 години. Через 1 годину тісто потрібно тирохи помісити.
Тепер яблучна начинка.
Яблука нарізаємо дрібними кубиками. На сковороді розтоплюємо олію. Перекладаємо яблука.
Всипаємо цукор та корицю.
Перемішуємо і припускаємо, поки яблука не стануть м’якими, при цьому вони повинні зберегти свою форму. Залишаємо охолонути.
Готове тісто поділяємо на три частини.
Кожну розкочуємо в тонкий круглий шар. Розрізаємо його на 8 сегментів. На кожну кладемо 1 ч.л. з гіркою начинки.
Кінцями прикриваємо начинку та згортаємо рогалики. Викладаємо на лист з пергаментом. У нас вийшло 24 шт, або 2 листи по 12 шт. Накриваємо їх. Розстойка 30…40 хвилин.
Перед випіканням збиваємо яйце з 1 ст. молока та змащуємо рогалики. Зверху присипаємо їх цукром.
Випікати рогалики потрібно при 200 ° С – 17 хвилин.