Категорії
Кухня

Ніжні рогалики з сиром, які оцінить кожен

Повітряні, як хмара, і легкі, як пух рогалики! Начинка із приємним лимонним ароматом.

РЕЦЕПТ:

Повітряні рогалики з сиром або міні круасани (30-35 шт)

Тісто:

  • 600 г борошна
  • 25 г пресованих дріжджів (або 8 г сухих)
  • 300 мл молока
  • 2 яйця
  • 80 г вершкового масла|мастила|, розтопленого
  • 100 г цукру
  • ½ ч.л. солі
  • Начинка:
  • 400 г сиру
  • 2 жовтки
  • 4…5 ст.л. цукру
  • ваніль або цедра лимона
  • яйце та ½ ст.л молока для змащування рогаликів

Тісто:

У теплому молоці розчиняємо дріжджі та 1 ст.л. цукру. Залишаємо на 10 хвилин.

У миску для замішування тіста розбиваємо яйця, додаємо цукор та сіль. Збиваємо вінчиком.

Вливаємо дріжджовий розчин та розтоплене вершкове масло.

Добре перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто.

Тісто буде в’язке, липке. Вимішуємо кілька хвилин, поки воно не почне відставати від стінок миски.

Викладаємо на стіл та вимішуємо до гладкості. Загальний час вимішування 10…12 хвилин. У планетарному міксері 5…7 хвилин.

Готове тісто дуже м’яке, еластичне та нелипке.

*якщо тісто прилипає, можна додати трохи борошна

Кладемо тісто в миску змащену олією. Накриваємо та залишаємо для бродіння на 1,5 години.

Начинка:

До сиру додаємо цукор, жовтки та натираємо цедру лимона (можна замінити на ванільний цукор). Все добре перемішуємо. Сир у нас пастоподібний. Начинку потрібно змішувати, коли тісто вже підійшло.

Готове тісто обминаємо і поділяємо на 4 частини. Розкачуємо по одній, три прибираємо під плівку.

Стіл присипаємо борошном. Тісто розкочуємо у прямокутний пласт, розміром приблизно 40*20 см.

Розрізаємо на сегменти, як на круасани, вийде 6-8 шт.

На кожну кладемо 1 ч.л. з гіркою начинкою.

Завертаємо в рогалик. Кінець натягуємо і ховаємо під рогалик.

Так треба сформувати усі рогалики.

Кладемо їх на лист покритий пергаментом. У мене вийшло 2 листи або 30-35 шт. Накриваємо. Розстойка 30 хвилин.

Духовку розігріваємо до 190°С.

Перед випіканням збиваємо яйце з 1/2 ст.л молока та змащуємо рогалики. При 190 ° С випікаємо 20 хвилин, до рум’яності.

Ще теплі рогалики присипаємо цукровою пудрою.

Рогаликів виходить багато, але вони добре зберігають свою свіжість. Смачні будуть і наступного дня, а якщо потрібно довше, можна заморозити. Обов’язково спробуйте!