Ще смачніше пиріг виходить із кисло-солодкими яблуками. Структура самого пирога виходить соковитою і трохи вологою, завдяки яблукам, які укладаються на самий верх, а також прошарок із соковитих яблук дає ніжний смак і все це доповнюється ароматною крихтою.
Інгредієнти:
- Борошно -300гр.
- Розпушувач -12гр. (2ч.л.)
- Вершкове масло -100гр.
- Цукор -200 гр.
- Ванілін – за смаком
- Сіль -1/3ч.л
- Яйце -3шт.
- Сир-200гр.
- Яблука -2-3шт.
- Для посипання:
- Волоські горіхи -100гр.
- Цукор -2ст.л
- Кориця -1/2ч.л
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Відміряємо борошно, додаємо розпушувач 1 пачку 12 грам і перемішуємо. У глибоку миску кладемо м’яке вершкове масло, ми його злегка підігріли в мікрохвильовій печі, додаємо сіль, цукор, додаємо ванілін. Збиваємо міксером пару хвилин, потім розбиваємо яйця і продовжуємо збивати до пишності. Сир трохи мнемо і додамо до тіста.
Перемішуємо сир з тістом і додаємо борошно з розпушувачем. Тісто виходить досить густим. Роз’ємну форму діаметром 24 см застеляти папером для випікання, змастимо олією. Кладемо тісто і розподіляємо формою.
Приготуємо посипання. У блендер кладемо волоські горіхи, додаємо цукор, корицю до смаку, ми кладемо половину ч. л., 2 великі яблука очистимо від шкірки, і розріжемо кубиками. Збризкуємо соком лимона, щоб яблука не потемніли. Ми використовуємо готовий сік лимона.
Кладемо половину яблук і вдавлюємо ложкою яблука в тісто, зверху кладемо яблука, що залишилися, і розрівнюємо. Зверху посипаємо горіховою крихтою.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо при 180 градусах 40-50 хвилин, орієнтуйтеся по духовці. Готовність можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Дамо пирога трохи постояти хвилин 10-15 і витягаємо з форми. Тепер дамо повністю охолонути і можна подавати до чаю.