Гарбузовий джем. Він виходить таким смачним, просо Мммм… Відмінно підходить до сиру, сирної запіканки і просто з хлібом. Можна міняти наповнювач і щоразу отримувати новий смак, горіхи, спеції, сьогодні у нас апельсин.
Інгредієнти:
- Гарбуз -1кг.
- Сік Апельсина -2шт
- Цукор -600гр.
- Лимонна кислота -1/2ч. (або до смаку) Або Кориця -1ч. Гвоздика -2шт. Або Волоські горіхи -150гр.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Беремо гарбуз, розрізаємо, забираємо насіння, знімаємо шкірку. Відміряємо 1 кг гарбуза та розрізаємо кубиками.
Беремо велику сковороду. Кладемо гарбуз, додаємо 800 г цукру, додаємо сік 2 апельсинів. Варимо на повільному вогні, нам потрібно, щоб гарбуз дав сік.
Тепер вогонь робимо середній і варимо гарбуз до того моменту, поки він не стане прозорим. Часом це займає 20-30 хвилин.
Тепер пробиваємо блендером до однорідності.
Додаємо лимонну кислоту до смаку, ми додаємо приблизно половину ч. л. Можна на цьому етапі додати корицю та гвоздику, в такому разі сік апельсина ми не додаємо, або додати подрібнені волоські горіхи 150 грам.
Тепер варимо ще хвилин 5-10 до потрібної Вам густоти. Час приготування залежить від вогню та соковитості гарбуза, а також якої густоти Ви хочете отримати джем.
Розливаємо відразу по банкам, закриваємо кришками. Залишаємо до повного остигання. Тепер готовий джем подаємо до столу. Тепер відкриваємо баночку та насолоджуємося. Хоч до каші, хоч до сиру, хоч до чаю, хоч на хліба.