Категорії
Кухня

Дуже смачна запіканка з капусти, яка завжди виручає, коли не можу придумати, що приготувати

Запіканка з капусти з фаршем. Спробуйте і побачите, що цей рецепт назавжди оселиться у вашому кулінарному зошиті. Результат завжди дуже тішить. Запіканка виходить соковитою, ароматною, ситною та дуже смачною.

Інгредієнти:

  • Капуста – 1кг.
  • Фарш – 500гр.
  • Морква – 2шт.
  • Цибуля – 4шт.
  • Сир – 100гр.
  • Томатний соус – 2ст.л
  • Сіль – 1ч.л
  • Сметана – 300 грн.
  • Кріп – 2-3 гілочки
  • Перець – за смаком
  • Приправа для фаршу – 1/3 ч. л.
  • Рослинна олія – 3ст.л.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

Підготуємо овочі. Цибулю поріжемо, моркву натрімо на великій тертці, капусту нашаткуємо соломкою.

У казан або глибоку сковороду наливаємо олію, буквально 1-2ст.л, овочі не повинні смажитися в маслі, вони повинні гасити у власному соку.

Опускаємо половину нарізаної цибулі, за хвилину моркву, гасимо ще приблизно 2 хвилини і додаємо капусту.

Якщо капуста не соковита, додаємо трохи води та гасимо все разом. Овочі повинні стати м’якими та зменшитися в обсязі. Додаємо сіль та перемішуємо.

Одночасно в іншій сковороді обсмажити другу половину цибулі, з двома ст. л олії. Додаємо будь-який фарш, у нас яловичина з курятиною. Тушкуємо поки фарш, приблизно 5-7 хвилин. Додаємо сіль, перець до смаку, приправу для фаршу, 2ст.л томатного соусу або 1ст.л томатної пасти. Перемішуємо і тушкуємо ще 1 хвилину.

Зелень дрібно поріжемо.

Збираємо запіканку. Деко змастимо вершковим маслом, кладемо половину капусти, розрівнюємо формою, посипаємо зеленню, змащуємо сметаною, кладемо фарш, змащуємо сметаною, посипаємо зеленню, кладемо другу половину капусти, посипаємо тертим сиром.

Ставимо в розігріту духовку і готуємо за 200 градусів 30 хвилин.

Подаємо до столу. Запіканка під сирною скоринкою буквально тане в роті, залишає почуття ситості та задоволення.