Приголомшливі ледачі голубці! Соковиті, ніжні та неймовірно смачні! Один із найулюбленіших рецептів у моїй родині, часто готую та подобається всім! Та й клопоту майже ніякого, свого часу йде всього півгодини, не більше: змішав, наліпив і на плиту!
Інгредієнти:
- Фарш – 500 р. (у мене свинячо-яловичий)
- Морква – 300 г.
- Капуста – 200 р.
- цибуля – 230 р.
- Рис – 100 г.
- Кріп, петрушка
- Зелена цибуля
- яйце – 1 шт.
- Томатна паста – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л. (+ 1 ч.л. у соус)
- Цукор – 0,5 ч.л.
- Чорний перець
- Сушений часник – 1 ч.л. (+ 1 ч.л. у соус)
- сушена цибуля – 1 ч.л. (якщо є, за бажанням)
- солодка паприка – 1 ч.л. (+ 1 ст.л. у соус)
- Рослинна олія
- Окріп – 800 мл.
Спосіб приготування:
Беремо фарш, вбиваємо яйце, всипаємо сіль, перець, сухий часник і солодку паприку. Капусту дрібно шаткуємо, злегка обминаємо, щоб з’явився сік і відправляємо до фаршу. Далі на олії обсмажуємо до золотистості цибулю, потім додаємо терту моркву, смажимо 2-3 хвилини і прибираємо з плити. Половину засмажки відправляємо до фаршу, а другу половину поки що прибираємо убік.
Рис попередньо промиваємо, замочуємо в окропі на 10 хвилин, потім додаємо до фаршу. Туди ж відправляємо подрібнену петрушку, зелену цибулю та кріп. Після цього ретельно перемішуємо фарш до повної однорідності.
Для соусу сковороду з другою половиною овочів повертаємо на плиту, додаємо томатну пасту, хвилину прогріваємо, потім вливаємо окроп, всипаємо цукор, сіль, солодку паприку, сушений часник та чорний мелений перець. Ретельно перемішуємо, доводимо до кипіння і прибираємо з вогню.
З фаршу формуємо невеликі кульки. У потрібну каструлю вливаємо трохи раніше приготовленого соусу і укладаємо туди кульки. Я зазвичай роблю рівно два шари, а між ними рясно поливаю соусом. Також поливаю соусом і зверху.
Накриваємо кришкою каструлю, ставимо на середній вогонь і готуємо з моменту закипання 30-35 хвилин.
Подаємо голубці разом із соусом та свіжою зеленню. Ви тільки подивіться, як апетитно вони виглядають, так і хочеться з’їсти! На смак можна додати сметани, вона відмінно сюди підійде. Дуже соковито, ніжно та смачно! Для сімейного обіду чи вечері просто ідеально, спробуйте!