Простий, але дуже смачний та ситний заливний пиріг із зеленою цибулею та яйцем. З гарячим солодким чаєм або вприкуску з бульйоном або курячим супчиком дуже смачно!
Для приготування потрібно:
Для тіста
- яйця 3 шт.
- цукор 1 стіл. ложка
- сіль 0,5 ч. ложки
- кефір 200 мл
- сметана 100 г
- борошно 200 г
- розпушувач 1 ч. ложка
Для начинки
- пучок зеленої цибулі
- вершкове масло 40-50 г (розтопити)
- варені яйця 5 шт.
- сіль за смаком
У чашу розбиваємо яйця, додаємо сіль, цукор та перемішуємо. Потім вливаємо кефір.
Потім додаємо сметану. Сметана, як і кефір, може бути будь-якої жирності.
Окремо змішуємо борошно з розпушувачем, додаємо її в масу і добре перемішуємо віночком або ложкою.
Тісто для заливного пирога готове. Пиріг можна приготувати з будь-якою начинкою: обсмажений м’ясний фарш з цибулею, курка з грибами, тушкована капуста. У нас начинка з яєць та зеленої цибулі.
Для приготування начинки я змішуємо нарізану зелену цибулю з розтопленим вершковим маслом. Додаємо варені яйця та солимо.
Форму для запікання (у нас керамічна 27,5х17см) змащуємо вершковим маслом (маргарином) і злегка присипаємо борошном. Виливаємо у форму половину тіста. Викладаємо всю начинку. Потім заливаємо другою половиною тіста.
Ставимо випікатися пиріг в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 35-40 хвилин. Звичайно, час приготування у всіх буде різним. Готовність завжди можна перевірити дерев’яною шпажкою.
Даємо готовому пирогу охолонути до теплого стану у формі (хвилин 15), потім витягаємо його.
Пиріг чудово ріжеться. Смачний як у теплому, так і холодному вигляді. Це дуже смачно та просто! Готуйте із задоволенням, приємного апетиту!