Категорії
Рецепти

Смачний пиріг з куркою та свининою

Хрумке пісочне тісто відмінно поєднується із ситною начинкою. За бажання цей пиріг можна приготувати на основі готового листкового тіста – це суттєво заощадить вам час, якщо ви поспішаєте.

Інгредієнти на форму 24 см:

Тісто

  • пшеничне борошно 500 г
  • вершкове масло 250 г
  • крижана вода 4 ст.л.

Начинка

  • 2 курячих філе (вага в сумі) 400 г
  • цибулина середня 1 шт.
  • мелена кориця 1/2 ч. л.
  • мелений запашний перець 1/2 ч.л.
  • свинячий фарш 450 грам
  • сіль та перець за смаком
  • яйця 2 шт.
  • яйце для змащування пирога 1 шт.

Готуємо тісто.

Для цього кладемо в чашу блендера борошно, сіль та нарізане кубиками холодне масло. Рубаємо до отримання жирної крихти. Додаємо в крихту крижану воду і швидко замішуємо тісто. Формуємо з нього шар, загортаємо в плівку і кладемо в холодильник на 30 хвилин.

Цибулю дрібно ріжемо і обсмажуємо на олії протягом 5 хвилин, до напівпрозорості. Додаємо запашний та чорний перець, корицю, сіль та свинячий фарш. Смажимо, розбиваючи лопаткою грудки м’яса, близько 10-15 хвилин, поки м’ясо не втратить рожевий колір. Прибираємо з вогню та відставляємо убік.

Курячі грудки солимо і перчимо до смаку. Обсмажуємо на сильному вогні по 8 хвилин з кожного боку до готовності. Нарізаємо курятину на шматочки. Від охолодженого тіста відокремлюємо приблизно третину і відкладаємо убік. Тісто, що залишилося, розкочуємо і укладаємо у форму так, щоб вийшли бортики. Свинину змішуємо з курятиною та 2 яйцями. За бажанням можна додати нарізану зелень. Кладемо начинку у форму. Тісто, що залишилося, розкочуємо в коло, в центрі робимо проріз для виходу пари.

Накриваємо цим колом пиріг та защипуємо краї. Змащуємо збитим яйцем. Ставимо в попередньо розігріту до 200 градусів духовку і печемо протягом 35-40 хвилин, до золотистого кольору та готовності.

Даємо готовому пирогу постояти 10 хвилин у формі, потім виймаємо, нарізаємо та подаємо.