Категорії
Рецепти

Рецепт смачних голубців без рису

Чи готували Ви колись голубці без рису? Якщо ні то саме час, адже вони дуже смачні.

Інгредієнти:

  • Капуста білокачанна – 600 грамів;
  • Фарш (я беру свинячий) – 250 грамів;
  • Картопля – 500 грамів;
  • Цибуля – 120 грамів;
  • Морква – 60 грамів;
  • Вода – 350 мілілітрів;
  • Томатна паста – 1 столова ложка;
  • Соняшникова олія – 3 столові ложки;
  • Сіль, перець, улюблені спеції – до смаку.

Спосіб приготування:

У каструлю налийте 150 мілілітрів води, додайте дрібку солі та поставте 1 качан капусти. Кип’ятити на маленькому вогні та потім розділити листя.

На сковорідці посмажити фарш та цибулю до золотої скоринки. Окремо відварити картоплю та потовкти до пюре. Поступово додавайте до неї фарш та перемішайте, щоб не було багато товстих комочків. 

На один листок капусти виходить одна столова ложка начинки. Все обережно загортаю. 

Окремо натріть моркву на соломинки та посмажте з томатною пастою – це буде наш соус. Додайте воду, щоб він не був дуже густим.

Перекладаю голубці до соусу та смажу на маленькому вогні 30 хвилин. Кришкою можна не накривати. Так наша страва матиме смачний аромат. 

Залишаю на декілька хвилин, щоб голубці добре пропиталися соусом. 

Хочу сказати, що такий спосіб мені дуже подобається, адже готувати набагато легше та швидше. До речі, якщо у вас залишилося вчорашнє картопляне пюре – то не варто викидати геть, адже це чудова начинка для голубців.