Категорії
Поради

Бабусині методи зберігання часнику, за якими часник не гниє

Важливо вміти зберігати часник правильно, адже допустившись навіть незначних помилок можна втратити урожай.

1. Припалити корінці сірниками або потримати декілька секунд над конфоркою. Тоді він не буде проростати та зберігатиметься довго.

2. Закопали в сіль. Для цього потрібно дістати трилітрову банку та по черзі насипати сіль та викладати часник. Також її можна замінити тирсою, борошном, зерном та іншими крупами, які не будуть пропускати вологу. 

3. Розплавити парафін. Просто розтопіть його над конфоркою та обмокайте часник. Так весь сік та корисні речовини зберігатимуться в середині, немов “у консервації”.

4. Підвісити у темному місці. Ще з давніх часів наші бабусі користувалися таким методом – “заплітали” часник у косу (перев’язували все ниткою) та залишали висіти у погребі чи на горищі, куди не потрапляло денне світло. 

Яка у Вас є свої дієві методи, то поділіться з нами у коментарях.