“Морківчаник”, колись такий саат наші бабусі готували дуже часто. Готується він дуже просто а виходить неймовірно смачно. Навіть ті хто не люблять моркву зжують за дві щоки.
Рецепт:
- Морква – 600г
- Вершкове масло – 40 – 50г
- Сіль – 1/2ч.л.
- Яйця – 6шт
- Молоко – 200мл
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Все просто: моркву очистимо, вага очищеної моркви 600 грам, кладемо в каструлю, заливаємо водою, ставимо на плиту і відваримо до готовності.
Зливаємо воду, даємо охолонути, тепер ріжемо кубиками. Беремо лист, змащуємо вершковим маслом, кладемо на дно грам 40-50, кладемо моркву, розрівнюємо.
У миску розбиваємо 6 яєць, додаємо сіль трохи більше половини ч. л. та 200 мл молока. Ми зазвичай орієнтуємося так: на 100 г моркви 1 яйце і 30 мл молока. Яєць не шкодуйте. Тут що більше яєць, то смачніше.
Перемішуємо вінчиком і заливаємо моркву, ставимо в розігріту духовку і запікаємо при 200 градусах 30-40 хвилин, орієнтуйтеся по духовці.
Дістаємо розрізаємо гарячим та подаємо до столу. До речі, і в холодному вигляді дуже смачно.