ВЕЛИКА частина врожаю йде на цю смакоту. У такому вигляді МОРКВА Відлітає зі столу миттєво!
Дуже смачно та легко робиться. Ідеально тримає форму, смачний, яскравий та корисний. Готується з звичайних і доступних інгредієнтів.
Рецепт:
Для морквяного коржа:
- Морква -300гр.
- яйця -3 шт.
- Рослинна олія -2-3ст.л.
- Сіль -1/2ч.л.
- Чорний перець – за смаком
Для начинки:
- Вершковий сир
- (або вершковий сирний сир)-200гр.
- Зелень – до смаку
- Часник -3-4зуб.
- Сіль – до смаку
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ
Моркву очистимо, вага очищеної моркви 300 грам. Натрімо на великій тертці.
На сковороду наливаємо олію 2-3ст.л. кладемо моркву, закриваємо кришкою і гасимо до готовності під кришкою на середньому вогні, періодично помішуючи, щоб нічого не підгоріло.
Тепер кладемо моркву в миску, додаємо сіль приблизно половину чайної ложки та чорний перець, перемішуємо. Дамо моркві охолонути до кімнатної температури.
3 яйця розділимо на білок та жовток. Жовтки додаємо до моркви, що охолола, і перемішуємо. 3 білки вливаємо в миску, додаємо щіпку солі і збиваємо до стійких піків міксером.
Збиті білки поступово додаємо до моркви. Має вийти така неоднорідна маса.
Беремо лист, ми берем стандартний лист від духовки, внутрішні розміри 30 см на 35 см. Розподіляємо рівномірно, висота шару приблизно 5 мм.
Ставимо в розігріту духовку і випікаємо 12-15 хвилин при 180 градусах. Головне не пересушити. Дістаємо готовий корж і залишаємо обов’язкового до повного остигання.
Приготуємо начинку, беремо вершковий або вершково-сир 200 грам, кладемо в миску, краще його заздалегідь дістати з холодильника, так краще буде змішуватися.
Зелень кропу чи петрушки дрібно порубаємо. Додаємо до сиру, 3-4 зубчики часнику пропустимо через прес для часнику. Додаємо сіль за смаком та перемішуємо.
Розподіляємо начинку, що вийшла, по морквяному коржу. Загортаємо рулет.
Забираємо в холодильник на 1-2 години, щоб рулет зміцнів. Тепер рулет дістаємо та розрізаємо на порційні шматочки і можна подавати до столу. Смачно та ще корисно.