Повітряні, як хмара, і легкі, як пух рогалики! Начинка із приємним лимонним ароматом.
РЕЦЕПТ:
Повітряні рогалики з сиром або міні круасани (30-35 шт)
Тісто:
- 600 г борошна
- 25 г пресованих дріжджів (або 8 г сухих)
- 300 мл молока
- 2 яйця
- 80 г вершкового масла|мастила|, розтопленого
- 100 г цукру
- ½ ч.л. солі
- Начинка:
- 400 г сиру
- 2 жовтки
- 4…5 ст.л. цукру
- ваніль або цедра лимона
- яйце та ½ ст.л молока для змащування рогаликів
Тісто:
У теплому молоці розчиняємо дріжджі та 1 ст.л. цукру. Залишаємо на 10 хвилин.
У миску для замішування тіста розбиваємо яйця, додаємо цукор та сіль. Збиваємо вінчиком.
Вливаємо дріжджовий розчин та розтоплене вершкове масло.
Добре перемішуємо. Всипаємо борошно і замішуємо тісто.
Тісто буде в’язке, липке. Вимішуємо кілька хвилин, поки воно не почне відставати від стінок миски.
Викладаємо на стіл та вимішуємо до гладкості. Загальний час вимішування 10…12 хвилин. У планетарному міксері 5…7 хвилин.
Готове тісто дуже м’яке, еластичне та нелипке.
*якщо тісто прилипає, можна додати трохи борошна
Кладемо тісто в миску змащену олією. Накриваємо та залишаємо для бродіння на 1,5 години.
Начинка:
До сиру додаємо цукор, жовтки та натираємо цедру лимона (можна замінити на ванільний цукор). Все добре перемішуємо. Сир у нас пастоподібний. Начинку потрібно змішувати, коли тісто вже підійшло.
Готове тісто обминаємо і поділяємо на 4 частини. Розкачуємо по одній, три прибираємо під плівку.
Стіл присипаємо борошном. Тісто розкочуємо у прямокутний пласт, розміром приблизно 40*20 см.
Розрізаємо на сегменти, як на круасани, вийде 6-8 шт.
На кожну кладемо 1 ч.л. з гіркою начинкою.
Завертаємо в рогалик. Кінець натягуємо і ховаємо під рогалик.
Так треба сформувати усі рогалики.
Кладемо їх на лист покритий пергаментом. У мене вийшло 2 листи або 30-35 шт. Накриваємо. Розстойка 30 хвилин.
Духовку розігріваємо до 190°С.
Перед випіканням збиваємо яйце з 1/2 ст.л молока та змащуємо рогалики. При 190 ° С випікаємо 20 хвилин, до рум’яності.
Ще теплі рогалики присипаємо цукровою пудрою.
Рогаликів виходить багато, але вони добре зберігають свою свіжість. Смачні будуть і наступного дня, а якщо потрібно довше, можна заморозити. Обов’язково спробуйте!