Категорії
Рецепти

Ароматна картопля, запечена з часниковим маслом. Обожнюю таку картопельку!

Зазвичай, картоплю пропонують на гарнір, але є такі страви з картоплі, які сміливо можна подавати як самостійні. Ось, наприклад, цей багатьма улюблений спосіб приготування смачної, ароматної і соковитої картоплі підкорить усіх без винятку. Все легко і просто, картопля виходить настільки смачною, що не вимагає ніяких доповнень.

Пише Сторінка, із посиланням на receptydoma

Продукти:

  • картопля – 6 шт.
  • сир твердий – 70 г
  • масло вершкове – 50 г
  • кріп – пучок
  • часник – 1 зуб.
  • олія – 1 ст.л.
  • сіль, перець

Як приготувати запечену картоплю з часниковим маслом

  • Підготувати все необхідне. Через те, що картопля використовується в шкірці, то її слід дуже ретельно промити з використанням губки. Бажано вибирати картоплю приблизно однакового розміру.
  • Скласти картоплю на деко або в форму, наколоти зубочисткою. Завдяки цьому картопля збереже свою форму.
  • Змастити олією, посолити і приправити. Прикрити фольгою і поставити в духовку на 40-50 хвилин, температура 170 градусів.
  • Для начинки змішати тертий сир, м’яке вершкове масло, подрібнений кріп (тут використовувався заморожений) і часник, трохи присолити. Перемішати.
  • Перевірити картоплю, проткнувши найбільшу картоплину зубочисткою, якщо вона вільно доходить до центру, пора діставати. Ножем зробити хрестоподібні надрізи, але не до кінця.
  • Нафарширувати їх сирною масою.
  • Повернути в духовку на 2-3 хвилини, щоб сир розплавився, а масло просочило картоплю зсередини.

Смачного!