Плов у рукаві виходить розсипчастим, просочується соком м’яса та спеціями, м’ясо дуже м’яке, виходить страва ситна, ароматна і соковита! Прекрасно підійде для сімейного обіду чи вечері.
Інгредієнти:
- Свинина (шийка) – 600 г.
- Рис довгозерний (або для плову) – 200 г. (1 склянка = 200 мл.)
- Рослинна олія без запаху – 3 ст. л. Цибуля – 1-2 шт.
- Морква середня – 2 шт.
- Сіль – 1 ч. л. з гіркою до смаку
- Вода – 400 мл. (2 склянки)
Спеції для плову: за смаком
- Перець – за смаком
- Паприка – 0,5 ч. л.
- Куркума – 0,5 ч. л.
- Зіра – 0,5 ч. л
- Ягоди барбарису – 10-15 шт.
- Часник – 3-4 зубчики
Плов можна приготувати з будь-яким м’ясом. М’ясо миємо та нарізаємо невеликими шматочками.
Моркву нарізаємо соломкою, цибулю – середнім кубиком.
У мисці змішати м’ясо, цибулю, моркву, сіль, спеції для плову (у нас перець, паприка, куркума, зіра, ягоди барбарису), олія.
Рис промити у холодній воді та відкинути на сито. Рис використовуйте довгих сортів – він розсипчастіший і ідеально підходить для плову.
Все скласти в рукав, рис, м’ясо з овочами, часник, воду (400 мл), можна трохи потрясти рукав, щоб рис і спеції перемішалися. Обов’язково робимо в рукаві 4-5 проколів, якщо їх немає, для виходу пари і щоб пакет не лопнув, при нагріванні. Запікати в духовці протягом 50-60 хв при температурі 180 градусів. Перш ніж відкрити рукав, потрібно дати постояти плову 10 хв, потім можна викладати на тарілку.
Плов у рукаві готовий! Усім приємного апетиту!