Ніжний, повітряний, натуральний та дуже смачний! Зефір готується на основі натурального яблучного пюре та агар-агару.
Рецепт простий, готується зефір дуже швидко, а виходить надзвичайно смачний.
Якщо ви один раз приготуєте свій домашній зефір, вам уже не захочеться купувати його в магазині, тому що смак просто приголомшливий.
Інгредієнти:
Для сиропу:
- Агар-агар – 7 р. (3,5 ч. л.) (сила Геля 900)
- Вода – 80 мл.
- Цукор – 250 р.
Для збивання:
- Яблучне пюре (без цукру) – 125 г.
- Білок – 35-40 г. (білок від 1 яйця)
- Цукор – 100 р.
- Лимонна кислота – 1/3 ч. л.
- Ванільний цукор – 1 ч. л.
- Кондитерський пакет із насадкою
- Для обсипання цукрова пудра
Разом: 30 половинок
Підготуємо сироп для варіння. У сотейнику змішати агар-агар, воду кімнатної температури, цукор (250 г).
Для приготування зефіру знадобиться яблучне пюре, щоб приготувати його, яблука можна запекти або проварити на плиті до м’якості і протерти крізь сито. У миску для збивання викласти охолоджене яблучне пюре, додати цукор (100 г), ванільний цукор, лимонну кислоту та білок.
Збити міксером до пишної маси, до стійких піків, приблизно 5-10 хвилин.
Потім ставимо сотейник на вогонь і варимо сироп на мінімальному вогні до розчинення цукру.
З моменту закипання варити 5-6 хвилин. Готовий сироп повинен стікати нитками, що тягнуться. Температура сиропу має бути 110°С.
Готовий цукровий сироп зняти із вогню.
Знову збиваємо збите пюре на невеликій швидкості і не перестаючи збивати тонким струмком вливаємо гарячий сироп.
Потім збільшуємо швидкість до максимальної та збиваємо до міцних піків, приблизно 3-4 хвилини.
У кондитерський пакет із насадкою перекласти зефірну масу.
Відсадити зефір на пергамент або килимок для випікання. Даємо зефіру стабілізуватися за кімнатної температури протягом 8 – 12 годин.
Присипаємо зефір цукровою пудрою або змішати цукрову пудру з кукурудзяним крохмалем (1:1). З’єднуємо половинки між собою, надлишки пудри струшуємо.
Смачний домашній зефір готовий! Зефір чудово зберігається у закритому контейнері чи пакеті. Приємного апетиту!